Veelgestelde Vragen

1. Wat is het verschil tussen coaching bij KEIplus en klassieke hulpverlening?

Wat KEIplus uniek maakt, is de achtergrond in het onderwijs gecombineerd met diepgaande kennis van hoogbegaafdheid (HB). We begrijpen hoe moeilijk het kan zijn voor kinderen die niet binnen de lijnen van het klassieke systeem passen, en helpen niet alleen het kind, maar ook ouders én scholen om tot een duurzame oplossing te komen.

We maken als coach de brug tussen thuis en school: We begrijpen hoe scholen werken en hoe leerkrachten denken. We spreken hun taal en kunnen handvatten aanreiken die realistisch én haalbaar zijn. We helpen gezinnen om sterker in hun schoenen te staan en tegelijk in verbinding te blijven met de school van hun kind.

KEIplus is dus geen hulpverlening “naast het schoolsysteem”, maar een samenwerkingsgerichte schakel tussen kind, gezin én onderwijs. Want hoogbegaafdheid stopt niet aan de schoolpoort — en wij ook niet.

 

2. Moet mijn kind eerst getest worden op hoogbegaafdheid voor we kunnen starten?

Nee. Observaties, gesprekken en praktische ervaringen zijn vaak al voldoende om aan de slag te gaan.

 

3. Wat gebeurt er tijdens een eerste coachingsessie?

Een kennismakingsgesprek waarin de noden, sterktes en doelen verkend worden. Zowel kind als ouder krijgen de ruimte.

 

4. Is coaching bij KEIplus alleen voor hoogbegaafde kinderen?

Nee, ook kinderen die (nog) niet getest zijn, kinderen met een vermoeden van dubbel-bijzondere noden, of kinderen die onderpresteren, zijn welkom.

5. Wat zijn 'huiskamergesprekken' en voor wie zijn ze bedoeld?

Informele, verdiepende groepsgesprekken voor ouders en geïnteresseerden die willen bijleren over thema’s zoals faalangst, perfectionisme of anders-zijn. En dit vanuit de huiskamer. Een ludieke vergelijking: denk aan een Tupperware avond maar met een ander onderwerp. En minder potjes ...

 

6. Wat is Braingame Brian en voor wie is het geschikt?

Een digitale training gericht op kinderen die executieve functies willen versterken (bv. aandacht, impulscontrole, planning). Vanaf 8 jaar.

 

7. Kunnen leerkrachten of scholen ook bij KEIplus terecht?

Ja! KEIplus biedt vormingen, intervisie en coaching op maat van schoolteams aan, zowel op locatie als digitaal.

 

8. Hoe lang duurt een traject bij KEIplus?

Dat hangt af van de hulpvraag. Sommige trajecten bestaan uit enkele sessies, andere duren langer. Alles is bespreekbaar en op maat.

 

9. Is het mogelijk om online coaching te volgen?

Ja, coaching kan live of digitaal plaatsvinden, afhankelijk van de voorkeur van het gezin.

 

10. Hoe kan ik een afspraak maken of meer informatie krijgen?

Via het contactformulier op de website of door een mailtje te sturen naar info@keiplus.be. Kennismakingsgesprek mogelijk zonder verplichtingen.